BRASSBAND SCALDIS

Scaldis is de Latijnse naam voor de Schelde. Eind jaren ’90 vonden een aantal Antwerpse Brassband fanaten inspiratie bij deze rivier en zo werd Brassband Scaldis opgericht.

Destijds o.l.v. Erwin Pallemans en ondertussen al heel wat watertjes doorzwommen. Sinds Raf Van Looveren in 2012 het dirigeerstokje overnam, werden ze 5X Belgisch Brassband Kampioen, klimmend van 3de naar 1ste Afdeling. Na enkele pandemische jaren waarin Yves Wuyts met het dirigeerstokje sloeg, staat vanaf 2023 Scaldis onder de frisse muzikale leiding van Lorenz Havermans.

Brassband Scaldis is een groep gemotiveerde muzikanten die muzikaliteit, kwaliteit èn plezier een warm hart toedragen. Samen met onze  dirigent Lorenz is de band klaar om, net als de rest van de wereld, de moeilijke Corona jaren achter zich te laten en te kiezen voor een mooie verdere ontwikkeling en een veelzijdige toekomst!

Benieuwd naar een van onze toffe concerten? Neem dan een kijkje op onze concertagenda en noteer alvast deze data in jouw agenda! Of sta je te popelen om ons te vergezellen en heb je op maandag tussen 20u en 22u30 zin in een muzikale uitdaging in een gezellige sfeer? Contacteer ons via het online contactformulier op deze website