Lorenz Havermans

Lorenz (°1994) startte zijn muzikale carrière aan de muziekacademie van Heist-op-den-Berg. Hij vervolgde zijn muzikale studies aan Luca School of Arts, waar hij in 2017 afstudeerde bij dhr. Nick Ost. Naast een masterdiploma euphonium, behaalde Lorenz in 2018 ook het diploma van de Specifieke Lerarenopleiding.

Sinds februari 2019 is Lorenz werkzaam als professioneel euphoniumspeler bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht. Hij is een Besson artiest en speelt op een Besson Prestige 2052 Euphonium. Naast zijn vast engagement als principal euphonium bij de Noordlimburgse Brassband en de Koninklijke Fanfare Onafhankelijkheid Wiekevorst, speelde hij reeds als solist met verschillende toporkesten in binnen- en buitenland.

Als dirigent is Lorenz actief bij Brassband Scaldis, Brassband De Kempengalm Vlimmeren.

Lorenz nam meermaals deel aan verschillende wedstrijden. Op 18-jarige leeftijd werd hij bekroond tot laureaat op de Belfius Classics, tevens werd hij in datzelfde jaar provinciaal kampioen van de provincie Antwerpen aan de Vlamo Solistenwedstrijd. In 2018 werd hij halvefinalist op de European Soloist Competition for Brass and Percussion Instruments. Op de Grand Prize Virtuoso International Music Competition in Rome behaalde hij een eerste plaats. Op het Vlaams Open Brassbandkampioenschap 2018 werd hij bekroond tot beste solist. Lorenz won in 2019 de Foden’s Solo, Duet and Quartet Contest in de air varie categorie, met daarbovenop de trofee van Most outstanding Euphonium of the competition. In 2020 behaalde hij een derde plaats op de British Open Solo and Quartet Competition en op de Jeju International Brass & Percussion Competition 2020 werd hij bekroond met de tweede plaats.